ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Druk even die pauze knop in. Dit is een heerlijke massage om lekker te relaxen. Een massage met een kalmerende en rustgevende werking. De vastzittende spieren gaan zich langzaam ontspannen. Het bevordert de doorbloeding en verbetert de stofwisseling in het lichaam. Bij een ontspanningsmassage wordt zacht gemasseerd. Deze massagevorm is voor iedereen bestemd en aangenaam. Een ontspannende massage die lichaam en geest terug in evenwicht brengt.

Thaise massage

Thaise massage

Deze vorm van massage werkt revitaliserend en verfrissend. Ervaar een diepe ontspanning en laat de vermoeidheid en stress uit je spieren kneden tot het laatste restje spanning verdwenen is. De ‘Sen’ energielijnen worden via duimen en handpalmen gestimuleerd en laten geblokkeerde energie terug stromen. Stijve gewrichten en spieren worden uitgerekt. Deze behandeling is bijzonder geschikt voor klachten als vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding. Thaise massage is een unieke manier om je terug vitaal en fit te voelen.

sportmassage

Sportmassage

Iedereen die regelmatig aan sport doet heeft baat bij een sportmassage. Het voorkomt spierletsels en verhoogt de flexibiliteit. Veel sporters hebben regelmatig last van spierpijnen ten gevolge van de opéénhoping van afvalstoffen zoals melkzuur. Door de massages zullen deze sneller worden afgevoerd. De doorbloeding zal verbeteren en de spieren zullen soepeler worden. Voor het sporten zorgt het ervoor dat het uithoudingsvermogen van de spieren groter is. Spieren die vlug gespannen zijn zullen na de massage beter ontspannen. Na het sporten zorgt het voor een vlugger herstel en werkt het relaxerend.

nek schouder rug massage

Nek, schouder en rugmassage

Deze speciale massage voor rug, nek en schouder verbetert de bloed- en lymfecirculatie en stimuleert de afgifte van het hormoom 'endorfine'. Hierdoor vindt het lichaam haar energie terug. Stress- en spanningverlagend en pijnverlichtend voor oa. hoofdpijn, spierpijnen in schouder en nek en rugpijn. In deze massage met olie maken we gebruik van drukpunten. Uiterst geschikt voor mensen met een kantoorbaan met weinig lichaamsbeweging. Ze helpt om stress-gerelateerde spierpijn die voortkomt uit een foutieve lichaamshouding of een zware inspanning te behandelen. Naargelang de klacht wordt de massage aangepast.

voetenmassage

Voetmassage

Heeft u wat last van knellende voeten? Zijn uw voeten vaak dik aan het einde van de dag? Doen uw voeten soms gewoon pijn? Dan heeft u een deugddoende voetmassage nodig. U gebruikt uw voeten namelijk elke dag. Ze dragen heel uw gewicht en brengen u overal naartoe. Een voetmassage kan veel wonderen verrichten. Op een veranderend tempo laat u zich verwennen met strelingen, fricties en knedingen. De voetmassage is belangrijk voor de doorstroming van energie doorheen uw lichaam. Uw voeten vormen immers het eindpunt van uw lichaam. Tijdens onze voetmassage bouwen onze masseuses de intensiteit langzaam op. Eerst krijgen uw voeten een heerlijk voetbadje. Daarna begint de echte massage, met wrijvingen van de voet en enkel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van acupressuur. Hiermee wordt op deze drukpunten verbinding gemaakt met verschillende lichaamsorganen, waar energiedoorstromingen naartoe leiden. Soms kunnen er blokkades zijn in deze doorstromingen. Dit weet u snel wanneer u een pijnscheutje voelt op die plekken. Dan kunnen onze masseuses verder op deze blokkades werken en de pijn verlichten.

drukpuntenmassage

Drukpuntmassage of Shiatsu

Shiatsu betekent "vingerdruk", komt voort uit de traditionele Chinese geneeskunde. Shiatsu is een drukpuntmassage en is te vergelijken met acupunctuur. Bij Shiatsu wordt druk gezet met de handen of vingers. De aanrakingen en de warmte worden ervaren als steun en geven een veilig gevoel. Shiatsu is ook gebaseerd op het Oosterse principe dat levensenergie stroomt via in de lengterichting lopende meridianen. Het doel is deze stroom te beïnvloeden en het lichaam gezond te houden door het geven van druk langs deze meridianen. Shiatsu bestrijdt geen ziekten, maar stimuleert de zelfgenezende krachten in het lichaam. Bovendien werkt shiatsu zeer ontspannend en is dus ideaal voor mensen die last hebben van stress, slapeloosheid, hartkloppingen, stramheid en allerlei spanningen. Er zijn geen soepele en vloeiende strijkbewegingen en ook geen kneed- en wrijfbewegingen. Er worden slechts twee hoofdtechnieken gebruikt: het uitoefenen van druk en het uitvoeren van rekkingen. Toch is het een dynamische en afwisselende massagevorm.

zwangerschapsmassage

Zwangerschap massage

Tijdens een zwangerschap komt uw lichaam vaak onder stress te staan. Deze stress is de natuurlijke reactie van het lichaam op een nieuwe toestand. Bovendien wordt het lichaam zwaar belast door de baby, voornamelijk de buik- en rugspieren maar ook de benen en het bekken. Hoe verder een zwangerschap vordert, hoe pijnlijker deze bijwerkingen kunnen worden. Op tijd een rustpauze inlassen en je lichaam verwennen, is daarom zeker geen overbodige luxe. Een zwangerschapsmassage verschilt van een gewone massage daar de drukpunten die in verbinding staan met de baarmoeder niet worden aangeraakt. U krijgt een aangepaste lichaamsmassage waarbij we extra aandacht schenken aan pijnlijke of gevoelige lichaamsdelen. Tijdens deze massage gebruiken wij massageolie om de spanning op het lichaam te verlichten. De spieren laten ontspannen en de druk op de benen verminderen is waar deze massage naar streeft. Er is extra aandacht voor rug- en bekkenklachten. We stimuleren de lymfevochtcirculatie om eventuele vochtophopingen weg te werken. Na deze massage zal u merken dat u meer energie heeft en dat uw lichaam terug ontspannen aanvoelt. Daarnaast versterkt ze het immuunsysteem en bevordert ze de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Een betere doorbloeding vermindert de kans op spataders.